• Hem
  • Om oss
    • Om Betsy Sandberg Choklad & Glass
    • Tillverkningen
    • Lidingö 1926
  • Högtider
  • Choklad
    • Pralinöversikt
    • Våra handgjorda praliner
    • Chokladaskar
  • Glass
    • Vår egengjorda glass
  • Kontakt / Öppettider

Betsy Sandberg Choklad & Glass

Lidingö 1926

Dagens tillverkade choklad vägs upp och sedan förvaras i en Mazettiburk

På bilden vägs dagens tillverkade choklad upp och förvaras sedan i Mazetti eller Cloettaburkar. Burkarna finns fortfarande kvar, liksom en del gamla redskap.

Betsy Sandberg föddes 1891 på Kungsgården Lindof utanför Varberg. I början av 1920-talet talet flyttade hon till sin kusin Hervor Quiding på Lidingö utanför Stockholm. Tillsammans startade de Betsy Sandberg Choklad.

Betsy Sandberg Choklad har funnits sedan 1926, och har sedan start sålt egentillverkad konfektyr efter mottot ”hög kvalitet och förstklassigt hantverk”. Under åren utvecklades deras skicklighet och rykte till att göra Betsy Sandberg Choklad till en av de bästa chokladtillverkarna i Sverige.

Fröken Sandbergs känsla för kvalitet och hantverk gjorde att konfektyrerna blev efterfrågade. Chaufförer åt Gustaf V och prins Bertil sågs ofta vänta i sina bilar utanför villan på Lidingö där kusinerna hade tillverkning och försäljning.

Många av de gamla fina recepten har behållits, men sortimentet har kompletteras med många nya spännande smaker.

Följ oss

  • Facebook
  • Instagram

© 2023 Betsy Sandberg Choklad & Glass · Producerat av Xponent · Genesis Framework · WordPress · Logga in