Tillverkning

De bästa råvarorna

Efter noga övervägande har vi valt choklad från leverantörer i Belgien och Frankrike, såsom Callebaut och Valrhona. Övriga ingredienser i våra praliner har också hög kvalitet oavsett om det gäller smör, grädde, bär eller starkdrycker.
Inga konserveringsmedel tillsätts i vårt choklad, vilket gör att den ska betraktas som en färskvara. Hållbarheten kan dock skilja mellan olika chokladbitar, beroende på ingredienser och tillverkning. Fråga gärna oss i butiken, så kan vi ge dig bästa råden.

Handgjorda på Lidingö

Alla våra praliner och godsaker tillverkar vi i anslutning till butiken på Lidingö. Vi har ingen stor fabrik utan kokar kolor och tryffel i grytor på spisen. Med kärlek formar, skär och rullar vi våra godbitar för hand. Bitarna är inte alltid exakt likadana, vilket vi tycker är charmen med hantverket. Våra medarbetare är alla skickliga hantverkare, vilket garanterar hög kvalitén.
Våra konditorer tar kontinuerligt fram nya smaksammansättningar, och du kan i våra butiker hitta praliner som inte hör till vårt standardsortiment. Blir pralinerna omtyckta ingår de så småningom i det fasta sortimentet. Några praliner som är framtagna på senare år är Chili-, Portvin- och Pernodtryffel.

Så förvarar du chokladen bäst

Förvara den gärna mörkt, torrt och svalt. Idealtemperaturen är 15-17° C, ej kallare! Förvara inte choklad i kylskåp, den blir grå i kyla, då är rums-temperatur bättre.
Vår choklad ska betraktas som en färskvara eftersom inga konserveringsmedel tillsätts. Ju färskare, desto godare. Olika bitar har dock olika lång hållbarhet beroende på ingredienser, tillverknings- och förvaringsförhållanden etc. För de känsligaste praliner gäller dock fyra veckor.